Vonalkód generálás ISBN szám alapján

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Tudod, hogy szükség van vonalkódra, de nem tudod, hogyan generálj megfelelőt?

KATTINTS IDE és generálj vonalkódot.

Ha többet szeretnél tudni arról, hogy milyen formátumot, milyen méretet ments, mire figyelj a generálásnál,hogyan ellenőrizd, hogy ez nyomdailag megfelelő-e, akkor olvasd tovább a bejegyzésemet erről a témáról.

vonalA bejegyzésem saját figyelmetlenségem után íródik. Nem vagyok büszke rá egy cseppet sem, de az innen-onnan kapott vonalkód generátor link szerint elkészítettem a vonalkódot, amit nem ellenőriztem le, hogy megfelelő-e.

Így jártam. Szerencsére még időben. A nyomda minden esetben ellenőrzi adott szempontok szerint, hogy megfelelőek-e az állományok. Ezek a szempontok sok esetben nem egyeznek a grafikus/szerkesztő által szem előtt tartott szempontokkal. Ez is, az is fontos, de más szemszögből.

A lényeg, hogy a vonalkódnak vektorosnak és 100% feketének kell lennie. Ez igaz az alatta generálódott számsorra is.

Viszonylag egyszerű lehet az ellenőrzés, ha belemérünk pipettával, illetve megfelelő nagyításban megnézzük.

Sokszor elmondtam már Nektek, hogy nem vagyok grafikus, csak felhasználó barát, így szerkesztői szemmel készítem elő gyártásra a nyomdai munkákat.

Az utóbbi 25 évben ezzel igazán nem is volt gond.

Amit nyomdász múltam során párszor hallottam, hogy a borítók leadásánál gyakori hiba hogy cmyk színű a vonalkód is, nem 100% fekete.

Ezt tanult kollegáim már rutinosan mindig meg is oldották egy kattintással az ellenőrzés során. Így az ügyfelek nagyrésze erről soha nem is tudott, így soha nem is korrigálta a saját hibáját.

Miért került ez most szóba?

Új nyomdával kerültem kapcsolatba, ahol tőlem, mint szintén nyomdásztól jogosan vártak volna tökéletes állományt.

Tökéletes megoldások mint tudjuk nincsenek, így pár telefon után tanultam a saját hibámból is és egy új blogbejegyzés is született mindannyiónk okulására.

A fenti link egy kipróbált vonalkód generátor, ezt többekkel is lecsekkoltattam. Eps, png és jpeg kiterjesztésben ajánlja fel a vonalkód letöltését. Fontos: válasszuk az EPS formátumot.

Nem vagyok vonalkód szakértő, nem is kívánok az lenni a jövőben sem, de remélem hasznos volt számotokra is a bejegyzés.