Vakdombornyomott fotókönyv születése

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

kemenytablas konyv katiotletek 01

Mindig az a legérdekesebb fázis, amikor egy termék ötlet megszületik. A többi mondhatni már szakmai rutin.

Klasszikus fotókönyv készítésből indultunk ki és valami különleges dolog született.

Már az indulásnál kiválasztottuk a borítóra kerülő szöveget és a fotót is, szépen össze voltak válogatva a beloldalra kerülő képek és szövegek is. Már tudtuk hogy valami bézs vagy krém szín árnyalatban gondolkozunk, hozzá illő betűszínnel és finoman ívelt képkeretekkel és árnyékokkal.

keménytáblás könyv katiötletek

Az első ellenőrzéshez készített pdf után lett világossá, hogy ez album már több mint egy hagyományos fotókönyv. Felhívtam az ügyfelemet és elmondtam hogy változtatni szeretnék. Ő maximálisan megbízott bennem és minden ötletemet elfogadta.

Már csak az alvállalkozómat kellett megfűzni, hogy tényleg ezt akarom, tényleg fontos minden finom részlet a fotókönyv borítóján.

A klasszikus könyvkötészetnél hagyományos 2 mm-es kötészeti lemezt használunk, erre kasírozzuk a műbőrt, rá aranyozott szöveg kerül és már készen is van a könyv.

Én többet akartam. A Vendégkönyveim mintájára egyedi varrott, szivacstáblás, fémsarokdísszel ellátott és vakdombornyomott verziót szerettem volna.

A vakdombornyomás volt a legneccesebb… Nem lehetett tudni, hogy ilyen apró betűknél hogy viselkedik ez a bőr, mennyire lesznek szabályosak a betűk szélei, mennyire “sül” bele a felirat.

Nagy levegőt vettünk és belevágtunk.

Mondhatom nem volt hiába. Különleges élmény lett tapintásban, látványban a fotókönyvünk.

A legnehezebb fázis ekkor jött, igen, értesíteni kellett az ügyfelet és át kellett neki adni a “gyermekemet”. Tudom, hogy a termék addig az enyém amíg az előkészítési, gyártási fázis zajlik, de bevallom nehéz elengedni, és átadni valódi tulajdonosának.

Az ügyfelem mosolya, elégedettsége többet ér mindennél. Élmény volt ezt az albumot is elkészíteni.

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai munkákkal, egyedi ajándékötletekkel kapcsolatban is!