Tényleg változatlan utánnyomást kérsz?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Nem ritka a nyomdaiparban a változatlan utángyártás kérés, mégsem mindig egyértelmű.

Ha egy névjegynek például volt számtalan verziója rövid időn belül, akkor nem biztos, hogy a gyártó 100%-ig be tudja azonosítani, hogy az ügyfél melyikre gondolt.

Érdemes minden alkalommal a nyomdakész anyagot is csatolni újra, és megírni, hogy pontosan mikor volt a korábbi gyártás, amit most ismételni szeretne az ügyfél.

Rutinból nem szabad indítani újragyártást, hiszen az ügyfelek egy része több gyártóval is dolgozik, így előfordulhat, hogy más-más módosítása van egy anyagnak a különböző nyomdákban.

Megrendelőként elsősorban neked kell egyértelmű utángyártási igényt leadni és ha nem is tudsz küldeni anyagot vagy termékfotót, akkor is kérd be a gyártótól a nála levő állományt ellenőrzésre.

Plusz egy kör, de érdemes mindig ellenőrizni. 

Nyomdai gyártás-előkészítőként ez az ellenőrzés, vagy ellenőriztetés az én feladatom. Fontos, hogy a gyártó kollegák számára egyértelmű anyagot adjak át és az ügyfél is elégedett legyen.

Az évek alatt számtalanszor kaptam olyan rendelést, mely így kezdődött: a legutóbbi változatlan utángyártását szeretném megrendelni kis módosításokkal.

Tudnotok kell, hogy a gyártásra leadott anyagokat nem őrizzük a végtelenségig, ezért fontos, hogy nálad is meglegyen a nyomdakész verzió.

Érdemes időszakonként külső  adathordozóra (dvd-re, külső meghajtóra, online tárolóhelyre) menteni az anyagaidat.

Érdemes egyfajta logika, könyvtárszerkezet szerint menteni őket.

Számomra ez vált be: gyártási év/ügyfél/dátum szerint rendezem a rendeléseket, így könnyen, egyszerűen visszakereshetők.

Ügyelek arra, hogy a file nevek egyértelműen beazonosítsák a nyomdakész verziókat és az ügyfelet is és lehetőség szerint a termék típusát is.

Nálam van még olyan anyagod, melyet nem küldtem át neked archiválásra?

Írj rám kérlek emailt és egyeztessünk!

<