Szia, mit jelent az, hogy nyomdakész pdf?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

kerdes valasz katiotletek

Nap mint nap elhangzik ez a kérdés:

Mit jelent az, hogy nyomdakész pdf?

 

 

 

Válasz:
Mérethelyes legyen, 2-2 mm kifutóval, 300 dpi, vektoros, megfelelő margóviszonnyal, cmyk, pdfx1/a2001 mentéssel és ha lehet akkor coated fogra 27 színprofillal.

Röviden ennyi a meghatározása a nyomdakész pdf-nek, ha például névjegyet, szórólapot szeretnél nyomdába adni.

Terméktől, technológiától, utómunkától is függ, hogy a standard meghatározáshoz képest miben változik az anyagleadás.

Minden kiadott árajánlatomnál a standard szöveg:”hozott anyag nyomdakész pdf állomány”

Ez misztikusnak hangzik, pedig nem az.

Ha korábban készítettél már klasszikus papír alapú nyomdai anyagokat gyártásra, akkor legfeljebb arra kérdezel vissza, hogy milyen kifutóval kérem a nyomdakész állományt, a többivel tisztában vagy.

Ha számodra a nyomdakész pdf meghatározás és annak a rövid leírása nem sokat mond, illetve annak csak töredékét érted, akkor sem kell megijedni, hiszen egy kis segítséggel elfogadható nyomdai állományt tudsz menteni még az online ingyenes programokból is.

Most köveznek meg a nyomdák, ha ezt olvassák, pedig nem lódítok. Több mint 25 év nyomdai gyártás-előkészítői tapasztalattal rendelkezem, így hidd el, hogy találkoztam már sokféle leadott állománnyal és sokféle feltett kérdéssel.

A vállalkozásomban fontosnak tartom, hogy a nyomdászatot hétköznapi nyelvre lefordítsam és azok számára is megoldást kínáljak, akik nem rendelkeznek grafikai programokkal és mégis szeretnének nyomda számára is elfogadható állományokat gyártásra adni.

A nyomdák oldalán szinte mindig találsz segédletet az anyagleadáshoz. Ezek tökéletes leírások a nyomdai grafikusok számára, ők értik az ott leírt szakszavakat is: composite pdf, postscript, beágyazott font, színprofil, pitstop, kifutó, dpi,…. stb.

No de mitévő legyen az, akinek ezek semmit sem jelentenek? Ne menjen nyomdába? Ne szerkesszen? Bízzon meg egy grafikust? Ezek is megoldások, de hidd el,  hogy “házilag” is meg lehet valósítani, csupán pár apró előírást kell betartanod hozzá.

Fordulj hozzám bizalommal, ha elakadtál a nyomdai anyagod szerkesztésénél, mentésénél vagy bizonytalan vagy, hogy hogyan indulj el vele.

Mielőtt gyártásra adsz le valamit, kérdezz rá, mit tudnak fogadni az adott helyen, vagy kérdezz tőlem és szívesen segítek neked.

Vállalkozásomban pdf-en kívül tif, eps, jpg, png, world stb. formátumot is elfogadok, és majd én mentek ezekből nyomdakész állományt. Itt közbejön egy lépcső,vagyis mindig visszaküldöm jóváhagyásra.

Pdf mentésnél történhetnek csalafintaságok (eltűnnek karakterek, képrészletek, ékezetek…, ezért fontos, hogy mindig leellenőrizd gyártást előtt.

A mostani blogbejegyzésemben a papír alapú nyomdai termékekre fektettem a hangsúly, ez a fő profilom. Más alapanyagok (póló, molino, műgyanta stb.) esetén más kívánalmak vannak a leadott nyomdakész állománnyal szemben. Ez is a szépsége ennek a szakmának:)

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai  munkákkal kapcsolatban.

 

 

Tagged

Katalógusomban ízelítőt találsz a nálam rendelhető termékekből. Rendelésed leadhatod emailben, vagy a nyomdaiakciok.hu oldalon. Elrejtés

<