Órarend szerkesztés ingyenes megoldásokkal

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Órarendet nagyon ritkán készítesz a saját gyermekednek vagy saját magadnak. Általában az egyszerûbb utat választod és a közeli papírboltban veszel egy készet és kézírással kitöltöd.

Az órarend szerkesztésre elõször akkor gondolsz, amikor

  • a gyermeked iskolába megy és a kedvenc figuráit szeretnéd rátenni
  • a tanítványaidat szeretnéd az elsõ napon meglepni
  • a táncosaidnak szeretnél a tánciskola fotóból ajándékot adni
  • az edzésre járók órarendjét egyedi elérhetõséggel, logóval szeretnéd átadni
  • …..

Te már gondoltál arra, hogy egyedi órarendet készítsd?

Az utóbbi napokban többen is kérdeztétek, így utánanéztem az ingyenes órarend szerkesztési lehetõségeknek.

Órarend szó

Jellemzõen olyan megoldásokat kerestem, melyhez egyedi háttérkép választható, amiben a rovatok száma tetszõleges lehet, amiben a szövegek szerkeszthetõk, és ami nyomdászként számomra  a legfontosabb szempont, hogy jó minõségben ki is nyomtatható legyen.

A ti szempontotok szerint azt is figyelembe vettem, hogy ingyenes vagy akár online ingyenes programokkal is egyszerûen elkészíthesd különösebb grafikai elõképzettség és angol nyelvtudás nélkül.


Nézzük néhány egyszerû módszert saját órarend készítésre:

1. online ingyenes megoldás: http://freecollegeschedulemaker.com/ bár a nyelvezete angol, de mindenki számára egyértelmûen vehetõk fel benne napi teendõk – egyszerûen lementheted kép formájában vagy azonnal ki is nyomtathatod, bátran kísérletezz vele, mutatós, egyszerû akár egy edzéstervhez is vagy csak a saját heti teendõidhez is


2. word – igen, a jó öreg word erre is alkalmas – táblázatként hozd létre az órarendet és beszúrással illessz beÓrarend szó képet vagy plusz szövegdobozokat, nézd csak meg a próba órarendemet, ez is ezzel készült.


 

3. canva.com – kiváló online ingyenes képszerkesztõ kiváló sablonokkal – keress egy neked tetszõ sablont, és használd fel az elemeit órarend szerkesztéshez.

Itt egyszerûen feltöltöttem egy képet háttérnek és átírtam a szövegeket és a szövegdobozok átméretezésével egyszerûn elkezdtem az órarend szerkesztést. – Végtelen sok lehetõség van benne az ötleted megvalósítására. Mindenképpen ingyenes alapot válassz  és a végén ments belõle jó minõségû pdf állományt, így lesz megfelelõ nyomtatáshoz is neked otthonra.


4. módszer egy összegyûjtött módszer sorozat: INGYENES ONLINE KÉPSZERKESZTŐ PROGRAMOK EBOOK 12 féle ingyenes képszerkesztõ programmal

Kattints ide és töltsd le az ebookomat: Ingyenes képszerkesztők Katiötletek

Ezek közül a 7. oldalon levõt ajánlom figyelmedbe, ezt szeretem a legjobban mind közül.


5. módszer szintén egy gyûjtemény, mely késõbb született, így külön ebook-ban kapott helyet: INGYENES NÉVJEGYKÁRTYA SZERKESZTŐ PROGRAMOK EBOOK – 7+1 ingyenes programajánlóval

Kattints ide és töltsd le az ebookomat: Ingyenes névjegykártya szerkesztő programok

Ezek közül a 16-17. oldal leírását ajánlom a figyelmedbe.


Az ingyenes programok használatának vannak elõnyei és hátrányai is.

Elõnye, hogy ha megfelelõ alappal indítod a szerkesztést, akkor nyomdailag is elfogadható végeredményt kapsz.

A tudásanyagaim között találsz egy NYOMTATÁSI MÉRET KISZÁMÍTÁSA KÉPPONTOKBÓL kalkulátort, melyben egyszerûen kiszámolhatod, hogy ha például A/5 órarendet szeretnél, akkor milyen pixel számú alapból indulj ki az ingyenes képszerkesztõk esetén (jellemzõen ezek a programok pixelben dolgoznak:).

Hátránya, hogy a népszerûség növekedésével egyre inkább fizetõssé válnak ezek a programok, illetve átalakulnak vagy akár meg is szûnnek.

Ezeket jó szívvel ajánlom, hiszen én magam is kipróbáltam õket és az ajánlásommal és megfelelõ alapokkal már az ügyfeleim elfogadható nyomdai állományt szerkesztettek könyvborítóhoz, szórólaphoz, névjegykártyához, katalógushoz is.


A bejegyzésem alapján már Te is 100%-os biztonsággal el tudod készíteni a saját órarendedet.

Ha mégis elakadtál és segítséget szeretnél kérni, akkor emailben keress meg: Árajánlatkérés/Érdeklõdés


További ingyenes kipróbált programokat a Nem vagyok grafikus oldalamon találsz.

<