Online színpaletták, avagy milyen színek harmonizálnak a fotóddal? – Katiötletek

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Nem  mindenki születik profi grafikusnak. Nem mindenki “látja” a harmonikus színeket. Nem mindenkiből lehet arculattervező.

Nos, nem lenne Katiötletek Nyomdai Ötletgyár a megnevezésem, ha ezt az apró különbséget nem grafikusok  és profik között nem tudnánk áthidalni egy ötlettel.

Most teszteltem több megoldást is erre.

Vegyünk egy példát.

Adott egy termékfotó. Ehhez lenne jó egy reklám képet készíteni vagy egy honlap poszt képet vagy egy szórólapot a reklámozáshoz.

Tudjuk, hogy nekünk milyen színek tetszenek, ez alapján meg is szerkesztjük a képet, de valahogy úgy érezzük, hogy nem illik a termékfotónkhoz.

Itt jönnek az online lehetőségek.

Keresünk egy online felületet, ahova feltölthetjük a képet és az oldal azonnal összeállít a kép színei alapján egy színpalettát.

Ehhez most próbának  a http://colormind.io oldalt használtam.

Egyértelműen jó ötlet volt, hiszen a színpaletta alá a színkódokat is megkaptam.

Ezután már nem kellett mást tennem, mint hogy kiválasztottam egy online képszerkesztő programot a Nem vagyok grafikus csoportomból és a fenti ajánlott színkódokkal összeállítottam a poszt képet.

Ha már teszteltem a lehetőséget, akkor adtam egy feladatot magamnak. Kiválasztottam színt az ajánlottból és arra voltam  kíváncsi, hogy ennek a színnek milyen árnyalataival lehet elérni színharmoniát, ha szórólapot készítenék belőle.

Erre a http://paletton.com oldalt hívtam segítségül. Beírtam a kiválaszott szín kódját és kíváncsi voltam, hogy mit ajánl az online program.

Természetesen több variációt is lehet választani.

Sőt, nem is fontos, hogy ezeket használjuk, hiszen a legfontosabb, hogy  saját magunknak tetsző legyen, amit szerkesztünk.

Az online színpaletták iránymutatások, érdemes használni őket, ha egységesebb szerkesztett képekkel szeretnénk online bemutatkozni.

Nyomdai gyártás esetén kicsit több tudásanyagra van szükség a nyomdakész anyag szerkesztéshez, de a színbeállításokhoz nyugodtan hívjuk segítségük az online  ingyenes lehetőségeket!

Még egy tipp! Majdnem elfeledkeztem a nagy kedvencemről a http://www.szintan.hu oldalról! Ide még akkor is érdemes ellátogatni, ha nem akarsz szerkeszteni, csak egy kicsit el akarsz merülni a különleges színek, színnevek világában!

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai gyártással, nyomdai szerkesztéssel és online marketinggel kapcsolatban (fb és weboldal).

Üdv, Kati

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.
Nyomdai előkészítés: www.nyomdaielokeszito.hu
Nyomdai úton megvalósítható ötletek: www.katiotletek.hu
Nyomdai akcióim: www.nyomdaiakciok.hu