Októberi kedvenc nyomdai gyártás-előkészítői munkáim

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

A nyomdaiparban az október már jórészt a könyvgyártásról szól, de azért még érkeznek egyedi kérések is bőven,  egy érdekes időszak, tele változatos munkákkal.

Nyomdai gyártás-előkészítőként nekem is minden hónap más nyomdai terméket hoz előtérbe.

Októberi nyomdai munkáim is változatosak voltak.

A szeptember végén, október elején megrendelt termékek nagy részét az októberi ütemezett nyomdai akciós gyártásban készítettem el. Melinda könyve nagyon népszerű, már sokadik utángyártás készül belőle. Márti szuper egyedi fotókönyvet álmodott meg az unokájának, tematikusan válogatta össze hozzá a képeket, ebből készítettünk keménytáblás albumot. Elindultak János felajánlott könyvei az intézmények felé, ez egy nagyon jó kezdeményezés, érdemes megnézni és csatlakozni  hozzá. Elkészültek a névjegy méretű kuponok, az egyedi feliratos szilikon karkötők, elküldtem az utolsó darab adventi házikót. Rékának egyedi tipp kártyákat készítettünk, Melindának a meglevő grafikáiból hűtőmágneseket és öntapadókat, Leonának elkészült a könyvéhez igazodó könyvjelző 2018-as naptárral, Ilona különleges memóriakártyákat kért, Ica könyvét ismét utángyártottuk, talán nem is véletlen. Andrea grafikái könyvjelzőre kerültek. Orsinak brossúrát szerkesztettem, Csillának egyedi csokikat, Andinak csokiabc-t, Beatrixnek egyedi oklevelet. Hó végén már beérkeztek a novemberi ütemezett gyártáshoz a könyv, névjegy, naptár, szórólap rendelések. Melindának a szokásos fekete-fehér újságot nyomtattuk, Zsuzsinak könyvjelzőt. Ildikó csodálatos mesekönyvét tördelhettem, ami nagy megtiszteltetés, frissítettem a Anita és Anikó honlapjait, Vikinek módosítottam a könyvborítóját, Erikának mini könyvet szerkesztettem, Violának, Andinak, Marcsinak az időzített fb posztokat készítettem el, Áginak a könyvborítóját szerkesztettem meg és elkezdtem  a családi A/3-as falinaptár sablonomhoz a képek gyűjtését.

Nyomdai gyártás-előkészítés szempontjából a gyártáson kívül milyen teendőim voltak a rendelt termékekkel?

Nagyon sokan kértek tőlem most a termék mellett nyomdai szolgáltatást is: tanácsadást a könyv belív  és borító szerkesztéshez, tanácsadást a fb posztok készítéséhez, wordpress alapú honlap módosításához javaslatokat.

Vajon mi köze van honlap készítésnek a nyomda gyártás-előkészítői szakmámhoz? Több, mint gondolnád. Több honlapot néztem át és azt tapasztaltam, hogy nem fordítanak gondot a szerkesztők arra, hogy a feltett képeket feliratozzák, a méretüket optimalizálják, a file neveket megfelelően használják, a banner és fejléc képeket gondosan megszerkesszék, a színeket összehangolják, a  menüket felhasználói szempontból kialakítsák. Nyomdász szemmel nézem ezeket a feladatokat is és törekszem  hétköznapi nyelven, egyszerű megoldásokat javasolni.

Tartalmas, izgalmas volt ez a hónap is!

 

Melyik volt ezekből a kedvenc? Most mondd, tényleg választanom kell belőle?

Nos, mégis van kedvenc. Márti fotókönyvét emelném ki, aki mert nagyot álmodni és rám bízta annak a kivitelezését. Nagyon szép könyv született belőle.

Felismered a felsorolásban a saját munkádat?

A nyomdai vállalkozásom azok számára nyújt a legtöbbet, akik az egyedi megoldásokat keresik, egyedi tanácsokat, ötleteket kérnek  és emellett még azt sem bánják, ha jó áron meg is rendelhetik a gyártást tőlem.

Fordulj hozzám bizalommal!