Nyomdakész-e a grafikusodtól kapott nyomdakész pdf?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Nyomdai gyártás-előkészítő a szakmám, több évtizede veszek át nyomdai gyártásra anyagokat, így igen sokféle leadott nyomdakész állománnyal találkoztam.

Az állomány első ellenőrzésénél általában kiderül, hogy ki milyen grafikai tudással, tapasztalattal  szerkesztette meg az anyagot.

A kezdő szerkesztők természetesen több hibát követnek el a tapasztalatlanságuk miatt. Ők azok, akiknek van egy határozott elképzelésük, hogy mit szeretnének megvalósítani, de nem  ismerik a nyomdai elvárásokat.

A haladó szerkesztők már grafikai programokkal dolgoznak, azoknak a lehetőségeit jobban kihasználva, de még itt is általában gond a nyomdai elvárások ismerete.

A profi szerkesztők tanulták a grafikai programok használatát, ezzel együtt nyomdai ismereteket is, de még itt is sokszor hibáznak.

Melyek a leggyakoribb hibák?

Nem jó a vágott méret, kifutós méret, margó beállítás, nem jó a felbontás, font hibás, nem gyárthatók ki a választott hátterek jó minőségben, olvashatatlan a betűméret, betűtípus, a választott alapanyagra nem gyártható ki a grafika jó minőségben…. folytathatnám még a sort… sok apró hiba, mely összeadódva rossz kigyártott terméket eredményezhet.

A hibák sokszor egyáltalán nem derülnek ki, hiszen a gyártók az állományt látva inkább átalakítják nyomdakésszé az anyagot, semmint időt, energiát szánjanak arra, hogy még  a szerkesztő módosításaira várjanak.

Nyomdai gyártás-előkészítőként mindig arra törekedtem, hogy mindenkinek a tudásszintje szerint segítsek abban, hogy a gyártók felé elfogadható anyagokat tudjanak leadni.

Erre időt kell szánni, sokszor nem elég egy levélváltás.

A személyre szabott nyomdai gyártás-előkészítői szolgáltatásommal mindenkinek a saját tudásához igazítva segítek.

A végeredmény szinte mindig tökéletes és szerencsére sokan nyitottak arra, hogy egy kicsit tanuljanak velem, hiszen így a következő anyagukkal már nem lesz gond.

Természetesen vannak, akik rám bízzák az elképzeléseik megvalósítását, hiszen tudják, hogy akkor zárjuk le a szerkesztést, ha teljesen elégedettek ők is az anyaggal.

Mit tegyél, ha megbíztál egy grafikust, tetszik is a  munkája, de nem vagy biztos vagy ő sem biztos abban, hogy ez valóban nyomdakész állomány?

Fordulj hozzám bizalommal! Az  állomány ismeretében adom meg a személyre szabott nyomdai tanácsadás áramat. A nálam rendelt gyártások állomány ellenőrzése természetesen ingyenes, ha nyomdakész az anyag.

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.
Nyomdai úton megvalósítható ötletek: www.katiotletek.hu
Nyomdai akcióim: www.nyomdaiakciok.hu