Mire használjuk el a megmaradt osztálypénzt?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share
geralt / Pixabay

Évekig szorgalmasan gyűjtjük az osztálypénzeket, mert tudjuk, hogy a ballagásra, a tanári ajándékokra sokat kell majd áldozni.

Iskolánként eltérőek a szokások és osztályonként eltérő, hogy a tanári ajándékok megvásárlása után még mennyi osztálypénz marad.

Szülőként hálát érzünk a tanárok iránt, így fantasztikus tanári ajándék ötletek születnek és valósulnak meg.

 

Vajon szülőként hálát érzünk a gyerekeinkért is, akik sikeresen eljutottak idáig? Nekik mivel köszönjük meg a szorgalmukat, kitartásukat, igyekezetüket?

A gyermekeim már felnőttek, de még most is látom magam előtt a csodálkozásukat, amikor az általános iskolai bizonyítvány után kiosztottuk nekik a saját névre szóló fényképes mini emlékfüzetet az elmúlt évek iskolai fotóival.

Emlékszem a zsongásra, ahogy egymásnak mutogatták és rácsodálkoztak arra, hogy a másik füzetében más fotók vannak.

A megható sírós búcsú örömkönnyekké változott és bízom benne, hogy majd az osztálytalálkozók alkalmával is előkerülnek ezek a füzetek.

Az alapötletet a sajátom volt, így a megvalósítás is rám várt. Nagyon izgalmas volt szerkeszteni,hiszen a gyermekeim miatt csak olyankor tudtam vele foglalkozni, ha ők már aludtak.

Egy-két szülőt avattam be a tervembe, ők segítettek képeket összegyűjteni, a többi szülőnek ez ugyanolyan meglepetés volt, mint a gyermekeknek.

A legnagyobb meglepetés azt a fiút és az anyukáját érte, akik egy osztálykiránduláson sem vettek részt, mégis találtam olyan fotókat, amin ő is rajta volt és belecsempésztem a többi kép közé.

Pár évvel később, a már érettségiző gyerekeket leptük meg. Szerencsére maradt annyi osztálypénz, hogy abból el tudtuk készíteni a saját tablófotós, iskolai logós, osztályképes, idézetes névre szóló bögréjüket.

Szülőként az érettségizőket és a tanárok büfével vártuk, és a gyerekek akkor szembesültek azzal, hogy mindenkinek saját bögrére készült, amikor bejöttek teázni.

Először nem is hitték el, hogy ez a sajátjuk. Aztán pár perc múlva már örülni is tudtak neki. Ez a meglepetés reményeink szerint hozzájárult ahhoz, hogy az érettségire is nyugodtabban, felszabadultabban tudjanak bemenni.

Pár év elteltével is tudom, hogy nagy becsben tartják ezt az ajándékot. Ki bögrének használja, ki tolltartónak, ki féltve őrzi kincsként a polcán, de egy biztos, hogy örök emlék a számukra.

 

Kedves szülők! Ha marad ki osztálypénz, igenis lepjétek meg a diákokat valami aprósággal! Legyen nekik is valami személyes ajándékuk az iskolai évekből! Ha tudod, mennyi osztálypénz maradt, ha tudod, hogy hány gyermek van, akkor tudok abban segíteni, hogy milyen egyedi ajándékot készítsünk!

Fordulj hozzám bizalommal!

Most látom, hogy kihagytam egy fontosat! A gyerekek számára készült bögrék grafikájával az osztályfőnököt is megleptük, természetesen a saját tablófotóját tettük rá.

 

<