Márciusi kedvenc nyomdai gyártás-előkészítői munkáim (2019)

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

A nyomdaiparban a március igazi tavaszi hónap, új, friss, érdekes munkákkal.

Nyomdai gyártás-előkészítőként nekem is minden hónap más nyomdai terméket hoz előtérbe, most főképpen kis példányszámos könyvgyártások, a honlap szerkesztések,  a nyomdai előkészítő tanácsadások kerültek előtérbe.

A márciusi nyomdai munkáim is változatosak voltak.

Idézni való levelekkel indult, például ezzel:

“Szia Kati, tegnap rendben megérkeztek a névjegyek, köszönöm! Megleptél a névjegy tartóval, és a kis  csokival, azt is köszönöm! Jól néznek ki, elégedett vagyok a kártyákkal. További jó munkát!
                 Imola

Berni a nyomdai gyártás-előkészítési szolgáltatásomat igényelte, abból is azt a formát, amikor a keménytáblás nagypéldányszámos könyvéhez az ideális gyártási paramétereket állítottuk össze és kerestem meg számára a legjobb nyomdai ajánlatokat, gyártókat. A választása után az első köröket én futottam le a gyártóval és ott adtam át teljesen, amikor már gyártás indulásra mehetett az ügyfelem. Tudtam, hogy jó kezekbe kerül, hiszen gyártás-előkészítő kollegáknak adtam őt át, akiket sok-sok éve ismerek már. Ez a feladat nagyon testhezálló volt számomra. Komplex tudást igényelt, melyekhez nélkülözhetetlen volt a szakmai párbeszéd a gyártókkal. Fontos volt,  hogy olyan paramétereket állítsunk össze, mellyel az adott gyártók is gazdaságosan és jó minőségben tudnak terméket készíteni. Betekintést nyerhettem a minőségbiztosítási folyamatokba, mely nélkülözhetetlen része a nagypéldányszámos könyvgyártó cégeknek.

Kikapcsolódásként Bohócdoktor látástesztet szerkesztettem a Karitáció Alapítványnak, melyet szinte azonnal élesben le is teszteltünk. Kicsit sajnálom, hogy erre nincs több időm most, de lélelben minden programjukon ott vagyok én is:)

Melinda képeslap és könyvjelző formátumú termékei nagyon népszerűek, most is gyártottunk belőlük. Itt egy módosítás kérés volt: a képeslap méretű tevékenységkártyákhoz ajánljak más alapanyagot, melyre színes ceruzával tudnak színezni. Természetesen ezt is megoldottuk.

Ancikával a honlapját néztük át és tettem javaslatot a módosításra, illetve a tárhely szolgáltatójával vettem fel a kapcsolatot, így egy egyszerű kis összegű módosítással jelentősen javult a tárhely szolgáltatásuk. Nos ez nem a fő tevékenységem, de a saját tapasztalataimat tudom hasznosítani, így hatékonyan tudok segíteni is.

Danival futottunk pár kört, de megtaláltuk az ideális megoldást az újságban kifutós dekorcsík elhelyezésére és grafika választásához, mely jó minőségben kigyártható. Bár ellene voltam, de a végeredmény mégis Danit igazolta, érdemes volt picit újítani a belíveken.

Következő életemben újságíró leszek, és főleg interjú készítésekkel fogok foglalkozni. A tánciskola blogjához készítettem Anitával egy online interjút, így kicsit többet tudhattak meg az oldal követői arról, hogy az adó 1%-ot mire tudják felhasználni év közben.

Amanda ötlete fantasztikus, a könyvei egy részéből kisfüzeteket és kiskönyveket álmodott meg, melyhez megtaláltuk az ideális gyártási paramétereket. A jobb ár érdekében pár mm-t kellett az eredeti méreten változtatni, de megérte. Nagyon szép egységes termékek születtek.

Minden jóban van valami rossz, így sajnos itt el kellett indítanunk egy reklamációs folyamatot a gyártóm felé. Még várom Amanda válaszát, hogy mennyi terméket kell újragyártani, illetve kéri-e, hogy mi nézzük át az összeset, de természetesen a gyártóm azonnal elismerte a hibát és várja a visszajelzésünket a javításhoz/újragyártáshoz.

Ági Nia óráját próbáltam ki és annyira megragadott, hogy elindítottam itt Szőregen is egy alkalom szervezést. Ági megbízott bennem és elfogadta, hogy a plakátját módosíthassam erre az alkalomra.

Melinda előrendelésben kért névjegyeket és szóróanyagokat, melynek a szerkesztését is rám bízta. A színvilág miatt elengedhetetlen volt egy nyomatminta készítés, mely alapján a végleges design is elkészült.

Gábor a könyvborító szerkesztését bízta rám. A saját elképzeléseit öntöttük nyomdai formába. Talán már tudjátok is, hogy ezek a feladatok a legkedvesebb munkáim. Ha már a nyugdíjas éveimet élem majd, akkor ilyeneket ingyenesen hobbiból fogok majd vállalni:)

Ajánlom a figyelmetekbe Miklós Gábor Somló most készülö könyvét. Kértem a hozzájárulását és meg is kaptam ahhoz, hogy megmutassam a különleges könyvborítóját!
Szeretem, ha valakinek van egy elképzelése és azt úgy tudjuk nyomdai formába önteni, hogy jó minőségű termék készülhessen.

Még ebben a hónapban elindult Gizus könyvének változatlan utángyártása is, erről a következő havi kedvenc munkáim blogban olvashattok.

Még nagyon sokféle munka érkezett márciusban, érdemes követni a facebook és a weboldalaimat, ott többet is megtudhattok a munkáimról.

Tartalmas, izgalmas volt ez a hónap is! 

Kicsit átalakítottam a facebook megjelenésemet. Íme az egyik oldalam, amit érdemes követni.

Melyik volt ezekből a kedvenc? Most mondd, tényleg választanom kell belőle?

Egyet mégis választok…. Ancika honlapját választom, aki megálmodott egy saját tevékenységére szabott honlapot és meg tudta fogalmazni, hogy nem akar sablonokból választani, nem akar fejléc, slicer, posztok, egységes kinézetet, hanem olyat szeretne, ami a tevékenységüket a legjobban tükrözi. Még nem adom fel a keresést, fogok ajánlani neki olyan sablonokat, mellyel igenis egyedivé tudjuk majd varázsolni a megjelenésüket és kis összegből is meg tudjuk valósítani.

Kísérletező típus vagyok, szeretek új dolgokat kipróbálni, szívesen tesztelek online megoldásokat és nem hagy nyugodni, amíg egy feladatra a legjobb, legkedvezőbb árú megoldást meg nem találom.

A nyomdai vállalkozásom azok számára nyújt a legtöbbet, akik az egyedi megoldásokat keresik, egyedi tanácsokat, ötleteket kérnek  és emellett még azt sem bánják, ha jó áron meg is rendelhetik a gyártást tőlem.

Fordulj hozzám bizalommal! Szabó Katalin nyomdai gyártás-előkészítő nyomdai ötletgyáros 70-535-1726 Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig. Katiötletek: www.katiotletek.hu Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu