Majdnem tökéletes nyomdai célra a canva ingyenes névjegykártya sablon

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Igen, majdnem tökéletes.

Nyomdai gyártás-előkészítőként igyekszem minél több ingyenes online programot tesztelni nyomdai szempontból.

Nos, nem unaloműzés miatt tesztelem, hanem azért, hogy bemutassam, hogy pici odafigyeléssel szinte tökéletes, de legalábbis elfogadható nyomdai állományokat készíthess saját magad is.

Az ingyenes sablonok azért jók, mert már rendelkeznek egy alap grafikával, így többnyire elég csak a szöveget átírni vagy esetleg a betűtípust megváltoztatni és csak arra kell ügyelni, hogy olyan névjegykártya sablont válassz, ami neked tetszik.

Sokan használják ezeket az ingyenes sablonokat online megosztásokhoz, posztokhoz és még elég kevesen használják nyomdai célra.

Ha csupán pár darab névjegy, kupon, esküvői köszönőkártyára van szükséged és elégedett vagy az ingyenes sablon grafikájával, akkor sokat spórolhatsz a grafikai költségeken, csupán pár apró nyomdai szabályra ügyelj.

Nézzünk egy példát.

Nem most volt már a párommal az esküvőnk, de nézzük meg, hogy milyen köszönőkártyát adtam volna az esküvői vendégeinknek.

Először is csatlakozz a Nem vagyok grafikus zárt csoportomhoz, ahol további ingyenes képszerkesztőkkel ismerkedhetsz.

nem-vagyok-grafikus

Kiválasztottam a canva.com oldalon egy business card nekem tetsző sablont.

Kétoldalast választottam és nem csak a példa kedvéért, hanem a havonta induló kétoldalas névjegykártya akcióm kedvéért is.

Beleírtam a saját szövegemet, majd mentettem egy vágójeles és egy nem vágójeles pdf-et és ezeket néztem meg, hogy nyomdai célra megfelelők-e.

Képernyőmentéssel mutatom most meg Nektek a nyomdailag felmerülő kérdéseket, hibákat és azok megoldását.

ingyenes-sablon-6

ingyenes-sablon-3

 

A vágójeles pdf-et érdemes menteni, ez már látszik a képeken is.

A képernyőmentéseken a piros kerete a nyomdailag szükséges kifutós méretet mutatja, a fekete keret a vágott méretet, a pink keret a minimális kötelező margót.

A képeken látszik, hogy a választott ingyenes sablon nem mérethelyes,  legalábbis nem a nálam akciós 90×50 mm névjegy arányainak megfelelő.

Sebaj, látod a képeken, hogy  a vágójeles pdf lefedi a szükséges grafikai területet.

Ennél a sablonnál még csodák csodájára  a margóviszonyok is jók, vagyis a szövegek a minimális margón belül vannak.

Már csak egy apró gond van ezzel a pdf-el, hogy nem mérethelyes, vagyis mindenképpen méretre kell igazítani a nyomdásznak, ami ugye költség és sajnos a betűtípusok nincsenek vektoros elemmé alakítva, így a nyomdai programok számára ismeretlen lehet és behelyettesítheti valami teljesen más betűtípussal….

Szóval jó az ingyenes sablon, de nem tökéletes.

Ami jó hír,  hogy pld. ebben a programban lehet alapban általad választott méretre készíteni és a jó hír, hogy ha nálam rendeled meg, akkor én ingyenesen megoldom neked a betűtípus problémát is.

Bátran próbálkozz, szerkessz, csak gyártás előtt mutasd meg nekem, hogy jó-e nyomdailag.

Tudod, ezért vagyok gyártás-előkészítő, hogy elkészítsem a nyomdailag megfelelő állományt vagy Téged segítselek abban, hogy el tudd készíteni.

Fordulj hozzám bizalommal!

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
nyomdai ötletgyáros
70-535-1726
Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.
Katiötletek: www.katiotletek.hu
Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu

 

<