Könyvjelző szerkesztés pár lépésben ingyenes programmal

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Megszokhattátok már,  hogy időnként mutatok pár egyszerű szerkesztési ötletet.

Nézzük most a könyvjelző szerkesztést pár lépésben. A képen láthatod a kiindulási állapotot bal oldalon, jobb oldalon a kész könyvjelzőt.

Természetesen a saját könyvjelző akcióm inspirált a bejegyzés megírására.

Ha szeretnél 16 Ft/db áron akár csak 1 db-ot is rendelni minőségi könyvjelzőből, akkor itt megteheted: kattints ide. Itt választhatsz fóliázott vagy fóliázatlan is. Ez utóbbi rendelhető 16 Ft/db ártól foglalási rendszerben.

Nézzük a könyvjelző szerkesztést pár lépésben.

Ami szükséges hozzá: egy saját fotó vagy egy online felületről letöltött ingyenes fotó. A képen láthatót a pixabay.com oldalról töltöttem le mintának.

Ami tudásanyag szükséges hozzá: a méret meghatározás.

Az általam javasolt könyvjelző méret, mely gazdaságosan gyártható: 70×140 mm. Nyomdai célra 74×144 mm-es 300 dpi felbontású állomány szükséges.

NYOMTATÁSI MÉRET KISZÁMÍTÁSA KÉPPONTOKBÓL tudásanyagomat használva kiszámolhatjuk, hogy 874*1701 pixeles kép szükséges nyomdai gyártáshoz.

Fontos: olyan képet válasszunk, mely ennél egy kicsit nagyobb, hogy tudjunk belőle pontos méretet kivágni.

Töltsük le a képet a gépünkre, majd nyissuk meg ingyenes képnézegető programban (én a fastone image viewer programot használom), ott válasszuk a méretre vágást, ahol beírhatjuk a 874*1701 pixel méretet és egy kattintással már jóvá is hagyhatjuk a kép méretre vágását.

Ezután ugyanebben a képnézőben válasszuk a feliratozás ikont és egyszerű szövegbevitellel helyezzük el a kívánt szöveget a képen.

Okézzuk  le és mentsük el más néven. Legyen beszédes a neve, például konyvjelzo0119.jpg

Mi legyen a másik oldalán a  könyvjelzőnek? Lehet ugyanezt is kérni, de szerkeszthetsz rá másik szöveget is vagy képet. Ezt már csak rajtad múlik. Mivel mentés máskénttel mentettük, így az eredeti megmaradt, melyre újra tehetünk egyedi szöveget is.

Nyomdai gyártáshoz egy fontos dologra ügyelj még! Hagyj képzeletben 5-7 mm margót, ezen belül legyen a szöveg, ugyanis  a képből még nyomtatás után 2-2 mm-et vágunk le méretre vágásnál.

Mondhatnátok felháborodva, ha nyomdászként olvassátok a bejegyzést, hogy  miért javaslom én a jpg állományt gyártásra, hiszen az még nem nyomdakész.

Igazatok van!

Nyomdai gyártás-előkészítő vagyok, így a nyomdaiakciok.hu oldalamon leadott könyvjelző rendelések mellé így megszerkesztett jgp állományt is elfogadok gyártáshoz.

A lényeg, hogy megfelelő felbontású legyen és  elfogadható minőség kigyártható legyen belőle.

Sokan keresik az egyszerű megoldásokat, ezt éppen ehhez ajánlom!

 

 
További ötletek:

<