Könyv utánnyomásnál kell-e köteles példányt beszolgáltatni?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

A könyvrendeléssel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Ha a legközelebbi rendelésnél 50 felett rendelek, akkor ismét be kell szolgáltatnom a 6 darabot az OSZK-ba? Vagy már egyszer megtettem, akkor ez így rendben van?

Köteles példány beszolgáltatásnál mindig merülnek fel kérdések… igen, bennem is. A válaszok megtalálhatók az http://www.oszk.hu/kotelespeldanyok oldalon. Röviden, tömören a válasz  a fenti kérdésre:

  • Könyvek esetén ha azonos évben történik a változatlan utánnyomás, akkor NEM kell beszolgáltatni újabb köteles példányt
  • Könyvek esetén ha következő évben történik a változatlan utánnyomás, akkor 3 db példányt kell beszolgáltatni.
  • Könyvek esetén ha módosított utánnyomás történik, akkor ismét 6 db példányt kell beküldeni az OSZK-nak.

Bevallom én is többször neki rugaszkodtam, hogy mindent átnézzek, de aztán feladtam, inkább az ügyintézőnek írtam legutóbb(koteles@oszk.hu). Egy nap alatt korrekt kielégítő állásfoglalást kaptam.

Szeretném megkérdezni, hogy 50 vagy 51 db-tól kell-e könyvből köteles példányt beszolgáltatni?
Nyomdai vállalkozó vagyok és gazdaságosan 49 db könyv nem gyártható, csak 52. A honlapot többször átnéztem és ott az 50-es számot találtam.
Vajon mi a jó válasz?
Idézek a gyors válaszból:
Tisztelt Szabó Katalin!
Hivatkozással alábbi levelére ezúton tisztelettel tájékoztatom, hogy amennyiben az előállított példányszám eléri az 50-et, akkor már vonatkozik rá a hatályos kötelespéldány rendelet. Azaz, 50 db esetén már kell kötelespéldányokat küldeni.….

fontos, hogy a nyomda és az ügyfél egyeztesse egymással, hogy melyikük küldi be a kötelespéldányokat.
Igen, ez utóbbi mondatra érdemes figyelni.
Könyv megrendelésnél természetesen én is mindig rákérdezek, hogyan szeretnétek, rám bízzátok-e a beküldést vagy meg tudjátok oldani magatok.
A példányszámot nem véletlenül kérdeztem meg… ezután született meg a 48 db-os könyv ajánlatom a termék katalógusomban.
<