Készítettem egy egyszerű html weboldalt, nulla tudással fél óra alatt

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Kérem szépen lehet gratulálni!

Eddig kizárólag wordpress honlapokat készítettem. Azért azt, mert azt javasolták, ahhoz találtam a legtöbb tananyagot és a vállalkozásom indításakor kb. két hetem volt, hogy online blog és bemutatkozó oldalam legyen.

Térjünk vissza a html weboldalra.

A html-ről nem feltétlenül kell tudni, hogy eszik-e vagy isszák, én sem vagyok programozó, de annyit már a blog írásaimnál megtanultam, hogy van grafikus szerkesztő mód és  html szerkesztő mód. Ez utóbbit sokszor használtam már, ha például fb posztot szerettem volna beágyazni egy bejegyzésbe vagy űrlapokat akartam beilleszteni.

Ennél jobban nem mélyedtem el ebben a témában és most sem fogok.

A lényeg: az egyik ügyfelemnek sürgősen szüksége volt egy olyan domain névre és honlapra, mely az alapítványa adatait tartalmazza. Nem többre és nem kevesebbre, csak egy olyan statikus honlapra, melynek a domain nevére kattintva egy oldalnyi rövid ismertetőt tartalmaz.

Gondolkozz logikusan – mondtam magamnak.

Ha már van egy tárhely és egy fő domain név, akkor erre a megoldásra ne vegyünk újabb domaint, ne fizessünk érte, hanem hozzunk létre az alapítvány nevével egy aldomaint.

A cpanel felület mindenkinek ismerős, akinek saját tárhelye van, hiszen a tárhely előfizetéskor megkapta a cpanel belépési adatokat is.

Az aldomain ott hozható létre végtelenül egyszerű logikus módon az aldomain név beírásával és a fődomain kiválasztásával.

Bizonyára mindenki használ szövegszerkesztőket, én is használok libre office programot, melyben logikus módon van egy html szövegszerkesztő.

Gondoltam, hogy ennél egyszerűbb html weboldal létrehozás már nem is létezik. A szövegszerkesztőben egyszerűen megformáztam a kért szöveget, és elmentettem html kiterjesztéssel a file-t.

Most már csak az volt  a kérdés,  hogy a file-t hova töltsem fel, hogy a létrehozott aldomain linken megnyíljon.

Beléptem a cpanel felületre ismét, logikus módon volt egy filekezelő felület, könyvtárszerkezettel, abban rákattintottam a létrehozott aldomain könyvtárra és feltöltés gombban feltöltöttem  a létrehozott html file-t.

Hurrá, sikerült! … gondoltam. A böngészőben beírtam az új domain nevet és vártam a csodát. Nos, természetesen nem nyílt meg semmi,hanem számomra érthetetlen hibát írt ki.

Nem adtam fel, elővettem a baráti segítséget, a google keresőhöz fordultam.

Pár kattintás után megtaláltam  a kulcsmondatot: index.html néven kell elmenteni  a létrehozott html dokumentumot, mert csak így tudja érzékelni főoldalnak.

Bármit is jelentsen ez, átneveztem a kész html file-t és így feltöltöttem újra a cpanelen belül.

Dadááám, működik!!

 

Nos, aki most hitetlenkedve olvasta végig, vagy jókat kacagott annak elárulom, hogy valóban nulla programozói tudással rendelkezem. Úgy szoktam mondani, hogy láttam már programozót…

A bejegyzés azok számára íródott, akik velem hasonló ismeretekkel rendelkeznek és mégis szeretnének ilyen feladatokat önállóan megoldani.

Tartsatok velem a Nem vagyok programozó csoportomban és tanuljunk egymástól!

 

<