Katiötletek ha kell, ha nem

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share
ElisaRiva / Pixabay

Szeged most igazi turista csalogató, tele rendezvényekkel, fesztiválokkal.

Az utam minden nap a Kárász utcán vezet hazafele, így szívesen nézelődök az árusok, kitelepült szervezetek standjainál.

Beszélgetni szeretek és úgy látom, hogy a napsütés és a rendezvények másokat is nyitottabbá tesznek.

Vonzanak a nyomdai úton megvalósított megoldások és ilyenkor szívesen tovább is gondolom őket.

Az egyik sátor mellett egy kb. 2-1,5 méteres fekete-fehér nyomtatással készült plakát volt kifeszítve. Rajta egy rövid szöveg és sok-sok szivecske. A plakát tartó alatt rengeteg színes filc. Naná, hogy megkérdeztem, hogy lehet-e színezni? Elárulta a fiatalember, hogy természetesen igen,  hiszen éppen ezért jöttek ki. A céljuk nem más, mint egy pár perc kikapcsolódást nyújtani, amikor felnőtt-gyermek együtt színezhet.

Naná, hogy továbbgondoltam és csak kérdeztem folyamatosan: minden nap új kifestő lesz? Honnan tudják az emberek, hogy ki lehet színezni, ha ez nincs nagybetűkkel ráírva? Miért nincs a pólóra nyomtatva, hogy Színezz velünk! Miért nincs egy kis asztal, hogy a gyermekek le is ülhessenek és akár saját maguk is rajzolhassanak. Miért adnak egy nyomtatott füzetet magukról, mikért nem egy elvihető kifestőt adnak vagy legalábbis azt is.

Jó ötletek, mondta a srác és ebben maradtunk.

Régóta figyelemmel kísérem az Újszülött mentők munkáját, minden tiszteletem az övék. Pár percre megálltam a standjuknál és kicsit beszélgettünk. Vettem pár lufit támogatásként, amit aztán hazafele odaadtam kisgyermekes családoknak ajándékba. Milyen jó, hogy jöttem, hiszen így a teljes önkéntes csapatot lefotózhattam a kérésükre. Milyen jó, hogy kicsit beszélgettünk, mert kiderült, hogy lehet hozzájuk önkéntesként csatlakozni. Feltettem a nagy kérdést, amire ilyenkor nem szoktam igazán semmilyen választ kapni, vagyis azt, hogy lehet-e úgy önkéntesnek jelentkezni, hogy nem csak itt promotálok velük,  hanem az ötleteimet is meghallgatják. Fantasztikus érzés volt, amikor azt a választ kaptam, hogy nagyon nyitottak, de előtte üljünk le erről beszélni, mielőtt meg is valósítjuk az ötleteimet. Alig vártam, hogy hazaérjek és még este írtam az önkéntes kapcsolattartónak. Kíváncsian várom a válaszát.

Néha kicsit sok vagyok, túl sok az ötletem és olyanba is belekotyogok, amibe nem kellene, de sajnos nem bírom magamban tartani.

Így történt, hogy kedvenc újságom standjánál lelassítottam egy pillanatra. A lányok mosolygósak voltak, nyitottak, szerettek volna, ha játszom velük egy boros pohárért és vennék egy újságot. Boros pohárra nem vágytam, napilapot már reggel megkaptam előfizetőként, így nem én voltam a potenciális vásároló, de… Nemrégen hirdették, hogy lehet az első lapszámra előfizetni, amit majd pár hét múlva küldenek ki. Feltettem a költői kérdést: miért nem itt és most lehet megvenni, hiszem most van itt több tízezer ember a városban még pár napig, akik örömmel vinnék magukkal. Sajnos ezt nem lehet, nem így lett engedélyezve…. de azért megkérdezik…. Nos, remélem, hogy nyitott fülekre talál az ötletem, mert ennél jobb reklám nem kellene a lapnak. Ja, hogy nem így volt eddig hirdetve? Nos, a nagy érdeklődésre való tekintettel címen nyugodtan lehetne írni egy címoldali cikket és már árusíthatnál is a standnál. Elmondták, hogy korlátozott számban lehet csak rendelni és nem terveznek utángyártást sem. Nos, mi van akkor ha egymillió ember fizet elő rá? Akkor sem nyomják újra? Azt már el sem mondtam, hogy Szeged városnak ez az első lapszám egy fantasztikus reklám lenne, folyamatosan kellene árulni mindenhol!!!! 

A délutánból pár órát Bohócdoktorként töltöttem a Karitáció Alapítvánnyal a Vérellátóban. Ez további ötletekre sarkallt. Hogyan lehet a családokat megmozgatni egy rendezvényen? Mitől lesz élmény pár perc játék is? Fantasztikus érzés volt látni, hogy a látogatók nyitottak a közös zsonglőrködésre, beszéltetésre, játékra és szívesen csatlakoznak hozzánk.

A katiötletek szabadon jönnek, a környezetem adja a folyamatos inspirációt hozzá.

Most éppen a párom szülinapi ajándékán ötletelünk a gyerekekkel. No, ez nem is olyan egyszerű feladat, hiszen olyannak kell adni egy visszafogott, de mégis egyedi ajándékot, aki az apróságokat szereti, illetve aki a köszöntéseket annyira nem kedveli. Nos, a feladat adott, és már meg is vannak az ötletek… de ez  még titok!

 

<