Így nem írtam be a vásárlók könyvébe ügyfélként – NyomdaBlog

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Békés téli nap. Nyomdászként természetesen nekem is utolsó pillanatban lettek készen a feliratos képek a karácsonyi albumhoz. Bátran bementem a szokásos illatszer üzletbe és bátran ráküldtem a kb. 380 db képet a fénykép nyomtatóra.

Eddig minden rendben is volt. Kiszámoltam, hogy ha x idő alatt x képet nyomtat ki, akkor még itt fogok álldogálni másfél órát. Akik szintén az utolsó pillanatos képeket jöttek nyomtatni, már percre tudtam mondani, hogy mikor jöjjenek vissza.

Nos a 100. kép táján már kezdett ciki lenni, hogy még mindig ott vagyok. Furán méregettek, de erre nem koncentráltam, mert már fejben az album sorrendjét állítottam össze.

Ekkor jött Murphy, vagyis kifogyott a fotópapír a nyomtatóból. Megkértem, hogy cseréljék ki, hogy tudjam folytatni a nyomtatást. Nos, kicsit várni kellett, amíg két eladó egymást segítve megoldotta a tekercsek cseréjét. Konstatáltam (nyugodtan), hogy a dobozban van még egy bontatlan tekercs, így nem járhatok pórul a nyomtatással.

Nos, csak azt hittem…Kis időközönként arra járt egy-egy eladó és közölte, hogy szerinte itt már nem fogom tudni kinyomtatni a képeket.Óvatosan próbáltam megtudni az okát, próbáltam megkérdezni, hogy egy tekercsre vajon hány kép nyomtatható, vagyis milyen esélyeim vannak. A dobozt nem nézték meg, de lazán odavetették a választ, kb. 100 db van egy tekercsen.Na most már kicsit erőltetnem kellett a hangom, hogy nyugodtnak és békésnek tűnjek. Ha egy tekercsen 100 kép van, akkor nincs esélyem, hogy minden ráküldött fotóm készen legyen. Egy hervadt mosolyt erőltettem az ábrázatomra és bátortalanul megemlítettem, hogy szerencsére van a raktárukban még egy bontatlan tekercs.

Nos ekkor jött a hidegzuhany. Csak szólunk, hogy azt a tekercset most szóltak, hogy a másik üzletünkbe át kell vinnünk, mert a vevők nem tudnak nyomtatni.Erre én már kevésbé bátortalanul, de viszonylag higgadtan feleltem: úgy látom, hogy itt én is egy vevő vagyok, ahogy mutatja a gép, rá van küldve x db képem, így vásárlóként gondolom nem tehetik meg, hogy nem szolgálnak ki, vagyis a ráküldött képeket nem nyomtathatom ki mindet.

A lila köd kezdett alászállni, ekkor jött a felmentősereg egy régi kedves ismerősöm személyében, aki mosolyogva köszönt békés ünnepeket. Egy cseppnyit rázúdítottam szegényre a bajomból, mondván, hogy most lesz, hogy a vásárlók könyvét elkérem. Ő nyugtatott és a mosolyában volt valami halvány reménysugár, hogy talán ennyire nem bánhatnak el egy vásárlóval, még ha többször megjegyzést is tettek rá.

Nem heppiend…. vagyis majdnem. A tekercs kibírta a fényképeim nyomtatását, már csak a kasszánál kellett volna, hogy rend legyen…Pikírt jelzőt azt hiszem erre használják: – Miért nem rendelte meg online, akkor csak 29 Ft lett volna darabja….Nos én nyomdászként tudom, hogy ennyi akkor sem lett volna ha online 3 nappal ezelőtt elkészülök vele és megrendelem. Nem akartam rápirítani az eladóra, csak magamban konstatáltam, hogy nekem volt igazam, amikor az árlistát ellenőriztem a digitális nyomtatásra – ő filmelőhívás árát hozta példának.

Most jön a csattanó! Más üzletben volt még dolgom, ahogy újabb két régi ügyfelemmel futottam össze, na és hiába mosolyogtak, azért én csak a nyakukba zúdítottam a bánatom, hogy milyen kiszolgálást és megjegyzéseket kaptam. Bosszúsan mondtam, hogy vajon egy nyomdában mikor tehetjük meg azt, hogy rendelt az ügyfél 380 ív nyomtatást, de a felénél szólunk, hogy sajnos mégsem nyomtatjuk ki neki ezért vagy azért.

Na ekkor már még jobban nevetett mindkét ügyfelem és mondták, hogy Kati maradj csak nyomdász, a felháborodásodból is látszik, hogy valamit jól csinálsz. Maradj csak nyomdásznak és kerüld el az ilyen helyeket.

Hát jó, ha csak lehet kerülni fogom a következő évben, hogy kiszolgáltatott vevő legyen belőlem! Arra pedig még gondosabban ügyelek, hogy az ügyfeleim nálam sose kerüljenek ilyen helyzetbe!

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai munkákkal kapcsolatban! Szabó Katalin nyomdai gyártás-előkészítő, nyomdai ötletgyáros 70-535-1726 Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig. Katiötletek: www.katiotletek.hu Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu