Így NE szerkessz névjegyet

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

nevjegy-szerkesztes-katiotletekNépszerű az otthoni grafikai szerkesztés, igazi családi program. Mindenki hozzáteszi az ötletét, a véleményét.

Nagyon kis designok születnek így.

De…

Az ötlet nem minden, egy iciripicirit jó tudni arról is, hogy mit hogyan kezdjünk el, hogy aztán nyomdai minőséget kaphassunk.

Kezdjük az elején

Leszögezem / felírom a kéménybe / világgá kürtölöm – kinek hogy tetszik – én nem vagyok grafikus, csak felhasználóbarát. Így olvasd tovább a bejegyzésemet:)

Nézd meg a képet és először tippelj, hogy mi a rossz benne, utána olvasd tovább a jegyzetemet.

Nézzük a méretet:

  • 90*50 mm, ez tényleg a névjegy méret, mi a baj vele? Csupán a méretre vágáshoz szükséges 2-2 mm hiányzik, szóval 94*54 mm a helyes

Nézzük a felbontást:

  • 72 dpi, mi lehet ezzel a gond, hiszen ezt adja a program alapból. Semmi gond sincs vele, ha csak képernyőn nézegetni szeretnék, akkor kiváló lesz. Ha nyomdai úton szeretnék előállítani, akkor bizony 300 dpi felbontás az alap…

Nézzük a színét:

  • RGB, ezzel sincs gond, és különben is mi az az rgb? Azt jegyezd meg, hogy ha képernyőn akarod csak nézegetni vagy netre feltenni, akkor a RGB szín kiváló, de ha nyomtatni akarod, akkor fontos hogy CMYK színre állítsd, ezek a nyomdai alapszínek.

Nos hogy jött be  a tipped? Észrevetted-e a hibákat? Tudtad-e a válaszokat?

Remélem nem vettem el a kedved a saját gyártású nyomdai anyagoktól, saját névjegy szerkesztéstől…

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai munkákkal, egyedi ajándékötletekkel kapcsolatban is!

 

 

 

<