Érdemes volt ma elmenni Máté céges kommunikációs előadására – CSMKIK előadás

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Évek óta kapom a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara hírleveleit, de az éves kamarai  díj értesítőn kívül nem szántam időt a kamarai rendezvények tanulmányozására.

Most a “CÉGES KOMMUNIKÁCIÓ A VERSENYKÉPESSÉG SZOLGÁLATÁBAN” című előadás felkeltette a figyelmemet, beregisztráltam és nagyon nem bántam meg. 

A témák nem voltak ismeretlenek,  de dr. Bende Máté előadásában mégis más megvilágításba kerültek.

Szó volt a céges arculatunk fontosságáról, a brand építésről, a közösségi médiák lehetőségeinek a kihasználásáról, a tartalom marketingről.

2012 őszén indítottam a Katiötletek Nyomdai Ötletgyár vállalkozásomat és bár akkor még csak ösztönösen írtam a nyomdai blogbejegyzéseimet, de most bizonyosságot nyert számomra, hogy jól tettem, hiszen a jó tartalmak pár hónap alatt igen jó találatokat eredményeztek a keresőkben a honlapomra.

Amire akkor még tudás hiányában nem figyeltem, az a megfelelő kulcsszavak használata és a SEO fontossága.

Nem hagy nyugodni az előadás egy része, történetesen a saját logó, arculat kialakítása. 

Ez bevallom most is nehéz a számomra.

A tipp, hogy nézzek meg például más nyomdai logókat inspirációnak az mindenképp jó ötlet, de 20 nyomdai logóból egyikre sem mondanám, hogy hasonlót szeretnék magamnak.

Soha sem volt logóm, sohasem a saját fotóm dominált, inkább a nálam készült termékek voltak a márkaépítőim, ezért hálás vagyok az ügyfeleimnek.

Máté tanácsát megfogadom és átgondolom a logó tervezést mindenképpen. 

A honlapjaimat magam készítem és az évek alatt többször változtattam már rajtuk. Valahogy mindig találtam egy újabb sablont, aminek nem tudtam ellenállni.

A mostani honlapjaim színvilága, a sablon beállítási lehetőségei engem tükröznek, ezzel most elégedett vagyok.

Nem bántam meg, hogy részt vettem a céges kommuniációról szóló előadáson. Ezután fogom figyelni a nekem hasznos kamarai hírleveleket.

Amit hiányoltam, az éppen az volt, amiről ugyan sok szó esett, de ott élőben mégsem valósult meg.

A résztvevők látszólag beszélgettek, de nem ismerkedtek. 

Nem cseréltünk névjegyet, nem volt sajnos az előadás része a résztvevők egy rövid bemutatkozása vagy például sorsolás alapán egyikőnk honlapjának elemzése.

Szeretem az interaktív előadásokat, sokkal fogékonyabb vagyok rájuk, mintha csak hallgatom és figyelem a hasznos tartalmakat.

A kérdőívre rá is írtam, hogy mit szeretnék, milyen előadáson vennék egyszer részt.

Igen, kezdő vállalkozóknak tartanék egy csoportos foglalkozást, ahol mindenki kicsit beszélne a saját vállalkozásáról, teret adnék a tapasztalatcserére, mely mindenki számára kézzel fogható segítséget adna akár azonnal, nem beszélve a hihetetlen kapcsolat építési lehetőségről is.

Beszéltünk a Linkedinről, ahol nem ciki ugye bejelölni vagy akár rá is írni egy előadás résztvevőjére… de vajon nem lenne-e jobb már ott az előadás után kicsit személyesen megismerkedni?

Nos, ötleteim lennének, valójában az előző életemben kommunkációs szakértő voltam:)

Ha van kedvetek, valósítsuk meg együtt a kezdő vállalkozók tapasztalatcsere csoportot.

Az irodámban van lehetőség nagycsoportos találkozókra is. Szóljatok, ha Szeged vagy erre igényetek, szívesen megszervezem.

Üdv, Kati

Szabó Katalin
nyomdai gyártás-előkészítő
70-535-1726
Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig.
Nyomdai úton megvalósítható ötletek: www.katiotletek.hu
Nyomdai akcióim: www.nyomdaiakciok.hu