De jó, hogy látlak, tudsz nekem könyvet készíteni?

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share
Comfreak / Pixabay
Comfreak / Pixabay

Kora délelőtt. Helyszín Szeged Széchenyi tér. Várom a trolit, nézelődök. Régi ismerőst látok, megérintem a karját, egymás nyakába ugrunk:

“De jó, hogy látlak! Tudsz nekem 15 könyvet készíteni?”

Van még kb. 20 másodperc a troli érkezéséig, így annyit megtudok, hogy olyan lenne, mint tavaly, amit ugyan nem én készítettem, de majd megmutatja  és most szeretné ha én meg tudnám neki csinálni.

Jön a troli, már csak a köszönésre marad idő….de mindketten tudjuk, hogy pár hónap múlva a ballagásra már készen leszünk az évkönyvekkel…

Ugyanaznap késő délután.

Sétálok a körúton, hazafelé tartok. Mellettem az úton egy autóból ismerős hölgy száll ki, pár udvarias szót váltunk, ő is siet én is. Egyszer csak felcsillan a szeme: “De jó, hogy látlak, tudsz nekem 1 könyvet készíteni?” A kérdés nem pontosan így hangzik el, de a lényege ez.

Van még pár méter amit közösen teszünk meg, addig gyorsan meg is váltjuk a világot és már látjuk magunk előtt a színes keménytáblás egyedi illusztrációkkal készített mesekönyvet, melyet ő ír a kisunokájának. A legfontosabbat megbeszéljük gyorsan, legalább 80 oldalnyit írjon, hogy könyvet készíthessek belőle.

Nem, az árát fejből nem tudom, de biztatom, hogy a nyomdaiakciok.hu oldalamon nézzen szét, ott akár pár darab könyv is kérhető.

Igen, szeretem az ilyen napokat. Szívem csücske az egyedi könyv készítés. Könnyű dolgom van, ha szabvány könyv méreteket szeretnél, de nagyon szeretem a  cd méretű, a mellékletes, a kifesthető, a vízálló, a stancolt stb. könyveket is.

A sorsom már ott meg volt írva, amikor a házikönyvtárunkat rendezgettem minden héten. A tesóm olvasta és pedig gyönyörködtem a könyvekben. Beszívtam az illatukat, végigtapogattam a velúr kötéses, aranyozott verses köteteket, imádtam a szivacstáblásakat, bár még akkor azt sem tudtam mi az…

A szenvedély sosem múlik el és nem is akarom hogy elmúljon. Szeretek könyvet készíteni:)

 

 

<