Biztosan jó lesz így gyártásra a könyvem? – avagy a könyvszerkesztők bizonytalansága

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share
Alexas_Fotos / Pixabay

Naponta érkeznek hozzám a megkeresések könyvszerkesztés, könyvgyártás témában. Hosszú leveleket kapok, melyben nagyon sok a szabadkozás, az előre elnézéskérés és nagyon sok a kérdés a könyvszerkesztéssel kapcsolatban.

Bátortalanul írjátok oda, hogy ti magatok szerkesztettétek a könyv belívét és a borítóját és szinte már előre bocsánatot kértek, hogy milyen gyalázatos a tördelés.

Ezeknél a leveleknél nem kezdek el hangosan kacarászni, teljes mértékben megértem az aggodalmatokat, hiszen ha még nincsenek nyomdai gyártási tapasztalataitok, nem tudjátok, hogy milyen előírások vannak, melyeket a a megfelelő kivitelezés érdekében be kellene tartani.

 

Biztosan jó lesz így gyártásra a könyvem? 

Nem, sajnos általában erre a kérdésre a NEM a válaszom. Mindig bekérem a belív és borító terveiteket vagy annak egy részét, hogy lássam, milyen alapokkal kezdtétek el a könyvszerkesztést.

Vannak típus hibák, melyeket tudásszinttől függően mindenki elkövet, így aztán nincs miért szabadkozni sem miatta.

Nyomdai gyártás-előkészítőként nyomdai kivitelezési szemmel nézem át a könyv állományokat és a tanácsadás lépésről-lépésre szolgáltatásommal személyre szabott leckéket küldök, melyeket természetesen ellenőrzök is, így gyorsan haladunk ki-ki a saját ideje  és tudása szerint.

 NYOMDAI TANÁCSADÁS – SZEMÉLYRE SZABOTT SEGÍTSÉG NYOMDAI ÁLLOMÁNYOK SZERKESZTÉSÉHEZ LÉPÉSRŐL-LÉPÉSRE  

szolgáltatásomat sokan igénylitek. Már a tervek átküldésekor tudom, hogy a véglegesítés kb. mennyi időt igényel majd Neked.

Hétköznapi nyelven fogalmazok, így érthető, egyszerű feladatokkal haladunk.

A cél, hogy a következő könyvednél már önállóan is nyomdakész anyagokat tudj adni.

Lehet, hogy a tanácsadás szolgáltatásom nem más mint egy kis önbizalom növelő tréning?

Igen, van akinek szinte csak egy is biztatásra van szüksége és egy kis megnyugtatásra, hogy az amit ő megálmodott, megszerkesztett, az nyomdailag is szép terméket fog eredményezni.

A Te könyved hogy áll? Megmutatod?

 

 

<