Aero belívvel miért nem olcsóbb, mint volumenizálttal? – NyomdaBlog

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Nos, ha a nyomdai szótárakban az aero belív papírt keresed, akkor ezentúl akár meg is találhatod….

Ma reggel a szokásos 500 g-os margarint vettem meg – jó az ára, jó a minősége, sok is van benne, sőt még aero jelzést is kapott. Ez valami jót jelenthet, naná, hogy kipróbáltam. Ki is fizettem, ki is bontottam, tele is volt a tartója. Valami mégsem stimmelt.

Az aero jelzőtől a nyomdaiparban használt volumenizált hatást vártam és nem is csalódtam. Lágy, laza szerkezet, könnyen kenhető, csak dícsérni tudom…. de… ott motoszkált a fejemben, hogy ha ez valóban hasonló a regény típusú könyv belív papírokhoz, akkor ez is könnyebb. Kis keresés után meg is találtam rajta, hogy 500 g helyett csak 320 g.

Nos itt éreztem, hogy valamit nagyon elszúrtam az utóbbi 30 évben, hiszen a nyomdai árajánlatok kiadásánál a regény típusú papírokra mindig is kedvezőbb árat adtam.Valamit nagyon elszúrtam, hiszen egy jó marketinggel akár azt is elérhettem volna, hogy drágábban adom, hiszen még a könyv is vastagabb ezzel a papírral.

Nos, ki-ki döntse el, hogy én végeztem-e jól a munkám, amikor a kedvezőbb áru volumenizált papírra kedvezőbb könyvgyártási árakat adtam ki, vagy….Most egy kicsit becsapva érzem magam, de okultam belőle.

Egy biztos, hogy nálam nem fog emelkedni a volumenizált papírra gyártott kispéldányszámos könyv ára a klasszikus ofszet papíroshoz képest, sőt csak azért is továbbra is olcsóbb lesz!!!

Ha érdekel, akkor itt pár refereciamunkámat meg is nézhetsz és elolvashatod, hogyan készült: https://nyomdaiakciok.hu/termekkategoria/referenciak/

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai munkákkal kapcsolatban! Szabó Katalin nyomdai gyártás-előkészítő, nyomdai ötletgyáros 70-535-1726 Nyomdai munkák ötlettől a megvalósulásig. Katiötletek: www.katiotletek.hu Havi akcióim: www.nyomdaiakciok.hu