A könyvborító és az ő kiterített mérete

Ajánld az oldalamat másoknak is. Kattints a megosztás gombra.
Share

Egyedi rendelésre 2016-os határidőnapló borítót szerkesztek. A könyvtest adott, csupán a borítót kell hozzáigazítani.

Nem gondolkoztam a megrendelőm szemével, így alapban a kiterített/szerkesztett méretről küldtem el a tervet ellenőrzésre. A küldött képek annyira tetszettek, hogy a borító elejére és a hátoldalára is tettem egy-egy képet, csupán azt felejtettem el a levélben megírni, hogy ezt így is gondoltam.

Ez a levélváltásunk ösztönzött arra, hogy egy picit írjak a könyvborítóról és annak a kiterített méretéről, illetve megmutassam, hogy hogyan készíthető online ingyenesen 3D-s könyvborító látványterv.

Kezdjük az elején. Így készült a határidőnapló könyvborító méretezés:

  • a minta készítéshez az ingyenes pixabay oldalról választottam kkegy cicás képet
  • fontos volt, hogy fekvő alak legyen és ha lehet a cica a jobb oldalon legyen, ilyen formán a borító első oldalán jelenjen majd meg
  • lemértem a kész könyvtestet, lemértem a gerincméretet, hozzászámoltam minden irányban 3-3 mm, amellyel a keménytábla nagyobb lesz, mint a könyvtest
  • ezzel az alappal kezdtem el a szerkesztést  + ezen kívül 15-15 mm kifutós részt vettem fel, ami a tábla készítéshez szükséges
  • így egy valós kiterített méret alapra helyeztem el a háttérképet, a gerincszöveget és a borító kerülő egyedi szövegeket

Különböző háttérképekkel készítettem egy pár mintát és közzé is tettem a fb oldalamon. Ekkor jöttem rá, hogy ez nem biztos, hogy mindenki számára egyértelmű.

A barátomat (google) hívtam segítségül: book cover generator online szöveget beírtam és rákattintottam a legszimpatikusabb oldalakra.

Két mintát készítettem villámgyorsan. Kattints a képekre és próbáld ki te is a könyvborító 3D-s online készítését.

hn

image

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kattintottál? Elakadtál? No, csak egy picit.

boxshot oldal külön kéri a borító I., a gerinc és a borító IV feltöltését. Én csak a borító I és gerincet töltöttem fel és úgy generáltam ez a képet.

napi hataridonaplo 2016Ehhez az eredeti képből kivágtam (nagyjából)napi hataridonaplo 2016 a két elemet és ilyen formán töltöttem fel.

 

 

 

 

Az adazing oldalon elég a borító I. képet feltölteni és egy email cím megadása után már kapod is a letölthető képet, no nem túl nagy méretben, de legalább azonnal. Nekem ez a kép jobban hasonlít a tényleges kigyártott keménytáblás könyv képére.

Íme az ilyen volt, ilyen lett kép. Ugye nem is volt olyan bonyolult?

borGyere, töltsd föl az általad készített borító 3D képet a nyomdai anyagok gyártás-előkészítése csoportomba.

 

<